After Effects

Ik ben nu enkele maanden aan de slag bij RB&W en ik kan je zeggen dat het een hele uitdaging is. Ik doe allemaal nieuwe dingen en ik groei met de dag. Dat is zowel ontzettend leuk als ontzettend frustrerend. Ik wil er zeker van zijn dat ik kwaliteit lever, in een rap tempo, zonder problemen. Een leerproces gaat echter met vallen en opstaan, horten en stoten, totdat de vaardigheden onder de knie zijn. Daar ben ik soms wat ongeduldig voor.

Het aanleren van een nieuwe illustratie stijl werkt precies het zelfde. Het is een tijd lang zoeken en worstelen om de juiste vorm te vinden en behendigheid te krijgen. Daarna gaat het vloeiend en met het grootste gemak.

Voor de niet creatieven onder ons: vergelijk het met autorijden. Tijdens het leren moet je alle zeilen bijzetten, maar na een poosje hoef je er amper nog over na te denken.

Een van die nieuwe dingen die ik nu aan het doen ben is het maken van een bedrijfsfilmpje. Daarvoor gebruik ik After Effects. Ik steek er veel tijd en energie in om het programma beter te leren kennen en om het in mijn vingers te krijgen. Dit doe ik op mijn werk, maar in mijn vrije tijd ga ik daar net zo hard mee door. Ik stop niet voor ik het kan.

Een van mijn geslaagde (en eigenlijk best wel toepasselijke) probeersels wil ik graag delen: